Leiderschap

Leidinggevend?

Op een goede dag werd u leidinggevend. U was een goede in uw vakgebied, en had daar ook een mening over. Daar werd u om gewaardeerd. Langzaam beseft u dat leidinggeven een ander vak is. U zult uw energie ergens anders uit moeten halen. Welke resultaten inspireren u en hoe gaat u dat aanpakken. Samen met uw collega's wat bereiken, of ze nou hiërarchisch onder, naast of boven u staan. Is dat waar u uw inspiratie uit kunt halen? Een afdeling die zich goed voelt, collega's die goed presteren, een organisatie die er mag zijn? Zit het lot van de leidinggevende in de prestaties van anderen?

Een feest van herkenning

Leiderschap kent geen specifieke stijl. Kijk naar de goede leiders om u heen. Wie zijn zij, wat doen zij. Het antwoord is simpel: ze zijn zichzelf en doen wat ze het beste lijkt. Dus alle stijlen overboord, uzelf zijn en doen wat u het beste lijkt. Als u leidinggeven een uitdaging vindt, dan zijn er handige tips en hulpmiddelen die het werk een stuk gemakkelijker maken.

Trainingen en hulpmiddelen voor Leiders

Wie ben ik zelf, wat geeft mij energie en waar halen anderen hun energie uit. Leer de mensen in uw omgeving te profilen, op basis van de kennis over mentale typologieën en over uzelf. Lees meer over de EQ Pro-filer...

Hou uzelf een spiegel voor. Wat wilt u bereiken, zit u nog op die weg, of hoe pakt u dat ene specifieke probleem aan. Job coaching is zowel voor leidinggevenden, management, sales en communicatie beschikbaar.

Effectief coachen, Effectief leidinggeven, Gesprekstechnieken, Presenteren, Discussiëren, Vergaderen, Verkopen, Omgaan met klachten en klanten, Ombuigen van een "nee", Onderhandelen, het zijn allemaal vaardigheden waarvan het handig is om ze in een neutrale omgeving uit te proberen.