Home » Eerder gepubliceerd » Wat heeft zeilen met teambuilding te maken?

Wat heeft zeilen met teambuilding te maken?

Dat was het eerste wat een nieuwe klant aan mij (John van der Borg) vroeg. Een deel van dit gesprek wil ik u niet onthouden:

John: Wij hebben iets nieuws. Ik zeil zelf al jaren en ben ook coach voor wedstrijdzeilers. Nu heb ik de gelegenheid om met een groter schip, een Hanse 400 met groepen van maximaal 6 mensen het IJsselmeer op te gaan.

Klant: Al die uitjes zijn leuk hoor, maar het is meer een jaarlijkse verplichting om iets leuks te doen. Liever zou ik brainstormen over de inhoud. Gewoon op een plek op de hei, 's avonds lekker eten en doorzakken, dan leer je elkaar toch ook kennen. Persoonlijk vind ik het zonde van de tijd, het gaat nergens over!

John: Dat gevoel heb ik ook wel eens. Natuurlijk is het statistisch wel bewezen dat teambuilding helpt, maar dan moet je van tevoren wel weten waar het voor of tegen zou moeten helpen. Als u wilt dat mensen open staan voor nieuwe dingen en wilt weten op welke manier verschillende mensen met nieuwe materie omgaan, dan kunt u het maximale uit uw team halen. Tijdens het zeilen leren de meesten een ton aan nieuwe dingen.

Klant: Tja de enige constante in het bedrijfsleven is de verandering. Maar ik ken mijn pappenheimers wel. Ik weet precies wie het leuk vind om iets nieuws te onderzoeken, wie het leuk vind om het in te voeren en wie de spreekwoordelijke "beste stuurlui"zijn.

John: Voor die laatste groep zou het een leerzame dag zijn. Want het overdenken hoe het moet, is iets anders dan het uitvoeren. Het geeft meer inzicht in de problemen die anderen ondervinden. En inzicht leidt tot begrip. Denkt u dat de teamleden het zelf nog steeds leuk vinden in die rol? Mensen veranderen immers.

Klant: Het is wel een probleem om een operations manager te vinden en te behouden, maar de andere leden zijn al jaren in hun functie. Ze hebben een goed salaris, ze hoeven zich niet overmatig in te spannen en doen wat hen gevraagd wordt.

John: Daar zit waarschijnlijk de crux. Ze weten precies wat ze moeten doen om niet teveel te hoeven doen, niet teveel te veranderen en vooral anderen geen kans te geven om boven het maaiveld uit te komen. Vraagt u zich nooit eens af hoe het zou zijn met een totaal nieuw management, energiek, overal tegelijk bezig en vooral werkend aan een gezamenlijk doel. Want dat is uiteindelijk het bestaansrecht van team.

Klant: Straks ga je me nog vertellen dat ik ze allemaal moet ontslaan.

John: Nee dat is de bedoeling niet, maar het zou toch mooi zijn als ze de kans krijgen om te veranderen. Een nieuwe operations manager kan daarbij nuttig zijn. Laat maar zien wat er gebeurt als je energiek bent. De aanstelling van een nieuwe manager is de ideale aanleiding voor teambuilding.

Klant: OK, je hebt me overtuigd, maar ik ben bang dat ik zeeziek wordt, dus zou je niet een programma kunnen maken waarbij we met beide benen op de grond blijven.

John: Had dat maar direct verteld, dan had ik het verder niet over zeilen gehad. Alhoewel zo'n binnenschip dat op ramkoers ligt, de ideale crashcourse efficiënte communicatie is.

De moraal van het verhaal. Ook al heb je alles al eens gedaan, wil dat niet zeggen dat je het goed gedaan hebt.

 

John van der Borg

Business consultant, motiverend spreker, ervaren trainer en coach. Hij leidt Sigma Management, een organisatie gericht op organisatieontwikkeling en trainingen. Bel hem op 0653204841, of stuur een email naar jvdborg@sigma-management.nl. Meer informatie en artikelen staan op de website www.sigma-management.nl.


John van der Borg publiceert een aantal artikelen per jaar. Wilt u nieuwe artikelen ontvangen per e-mail, stuur dan even een bericht. Terug naar het overzicht van eerder verschenen artikelen.